Blog

Što je MATARRANIA?

Prirodna i organska kozmetika
Podijelite na socijalnim mrežama

MATARRANIA je ekološka kozmetička tvrtka sa sjedištem u Teruela koja je glavni akter ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Jedina je u Španjolskoj koja ima 100% certificiranih organskih sastojaka i jedina koja ima ovo certificiranje od strane prestižne udruge organskog tla. MATARRANIA je uspjela izvući ruralnu autentičnost sastavljajući drevne formule za izradu jednostavne, učinkovite i potpuno prirodne kozmetike. Sastavljen bez vode, s raskošnim teksturama i divljim i mediteranskim mirisima, MATARRANIA je više od branda, to je koherentan i održiv projekt koji je čvrsto predan svojoj filozofiji: poštujte okoliš, promovirajte lokalno gospodarstvo i daje vrijednost prirodnim resursima bez aditiva niti kemijski procesi.

Kakva je filozofija MATARRANIA?
MATARRANIA vjeruje da je ljepota naslijeđe svih i da se ta ljepota prenosi iz zdravlja, sreće i osobnog poštovanja.
MATARRANIA vjeruje u kozmetičke proizvode povezane s kožom, sa sastojcima biljnog i ekološkog podrijetla.
MATARRANIA želi jednostavnu, učinkovitu i realističnu kozmetiku.
100% sirovine je ekološki i certificirano.
MATARRANIA je posvećena donirati 0,7% godišnje dobiti lokalnim projektima vezanim za održivi razvoj.

Matarrania

Koji su sastojci naših proizvoda?
MATARRANIA ne koristi vodu u svojoj formulaciji. Osnovni i protagonisti sastojak je ekstra djevičansko maslinovo ulje i to zbog blizine proizvodnje maslina, iako koristimo i druga biljna ulja poput sjemenki badema, suncokreta ili lješnjaka. Svi su ekstra kvalitete i hladno prešani, što je najbolje jamstvo visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina, polifenola i vitamina E. Biljni ekstrakti ujedno su i protagonisti formulacija MATARRANIA: postoji raznolika i dobro očuvana zajednica aromatičnih biljaka i divljih lijekova na tom području, kao i duboko ukorijenjenu popularnu kulturu vezanu uz njezinu upotrebu.  Zašto maslinovo ulje kao glavni sastojak u našim proizvodima? Maslinovo ulje stoljećima se koristi u mediteranskom bazenu za očuvanje zdravlja kože s vrlo dobrim rezultatima. Popularna tradicija upotrebe maslinovog ulja, kao i brojna nedavna istraživanja, odobravaju prednosti maslinovog ulja za kožu, posebno za liječenje osjetljive ili oštećene kože. Između ostalog iz slijedećih razloga:     To je moćan antioksidans. Velika količina vitamina E i polifenola odgovorna je za ovu funkciju.     Tonira epidermu i daje joj čvrstoću zahvaljujući visokom sadržaju esencijalnih masnih kiselina.     Maslinovo ulje je nemasno i nekomedogeno, što znači da ne ograničava i ne začepljuje pore. U Matarraniji i Bajo Aragónu postoji drevna kultura povezana s uzgojem maslina, s sortom tipičnom za ovo područje, koja se uzgajala od davnina, Empeltre. Oni su rustikalna stabla maslina, dobro prilagođena zimskim hladnoćama i zrelim plodovima intenzivne crne boje. Njegovo je ulje bogato polifenolima i ima slatkast okus badema.

Jesu li prikladni za sve vrste ljudi (vegane, alergije itd.)?
Svi su naši proizvodi pogodni za vegane: nisu testirani na životinjama niti sadrže sastojke životinjskog podrijetla ili proizvode koje generiraju. Ako ste alergični na orahe, trebali biste biti svjesni da neki od naših proizvoda sadrže orahovo ulje. Provjerite naše naljepnice jer ćete na njima pronaći sve potrebne podatke o alergenima.

Gdje mogu kupiti proizvode MATARRANIA? upravo sad kod naš 🙂

Kako su ambalaža?
Spremnik prirodne kozmetike MATARRANIA izrađen je od stakla, od čega je 30% reciklirano staklo. Smanjujemo upotrebu plastike u ambalaži, jer smo samo plastični kapalice hidratantnih ulja za tijelo i dozatori seruma. Kartonske kutije su izrađene od recikliranog kartona. Također u pošiljkama pokušavamo biti poštovani prema okolišu i zamijenili smo plastiku u našim pošiljkama; Koristimo samo papirnate vrećice i reciklirane kartonske kutije.


×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?