Blog

Savjeti za oporavak nakon porođaja

Savjeti za oporavak nakon porođaja
Podijelite na socijalnim mrežama

Trudnoća je jedan od najljepših stadija koje žena doživljava, ali oporavak nakon porođaja nije uvijek lak.

Kada mogu započeti s vježbanjem? Sto ja trebam? Kako bih se više trebao brinuti o sebi? Kada ću dobiti svoje tijelo?

Prvo što morate shvatiti je da se vaše tijelo promijenilo, vi ste već dva mjeseca othranili neko drugo ljudsko biće i to je promijenilo vašu fiziku i pretvorilo u vaše hormone. Tijekom trudnoće osjećate se u pratnji, imate liječničke preglede, svi se brinu o vama, daju vam smjernice za brigu o sebi i vremenu porođaja.

Postporođaj je jedna od velikih zaboravljenih i, međutim, faza općenito komplicirana veseljem vaših hormona, da ste umorniji nego što je normalno i da vašoj bebi treba 30 sati dnevno.

1. Prvi dani

Svaka je žena različita, ali sigurno ste čuli za “Karantenu”; Već 40 dana nakon porođaja vaše tijelo ima manje ili više intenzivno razdoblje. Ovih dana trebali biste izbjegavati dugotrajne kupke, bilo da su kod kuće, u moru ili bazenu i da se ne bavite sportom. To je razdoblje prilagodbe, vaše se tijelo mora naviknuti da ponovno bude sam. Ako ste se odlučili za dojenje, morate posebno paziti na području bradavica, a posebno kada započnete s dojenjem može postati iritirana.

Uvijek koristite prirodne proizvode i izbjegavajte ih koristiti neposredno prije dojenja, to će spriječiti da dijete opazi čudan okus. Balzam za popravak savršen je višenamjenski proizvod za to područje. Nanesite tanki sloj i ostavite ga da zrak upije, primijetit ćete gotovo trenutno poboljšanje.

Bez obzira jeste li se odlučili za dojenje ili hranjenje bočicama prvih dana i mjeseci, mnoge nedoumice i nesigurnosti zadesit će vas, pa pripadnost grupi majki može vam pomoći kod svih nedoumica, dok vas prati.

2. Kada mogu vježbati

Vaše se tijelo promijenilo i sigurno, bez obzira jeste li ranije bavili sportom ili ne, osjećate potrebu da se krenete ponovo biti ono što jeste. Kada počnete vježbati morate shvatiti da su i mišići vašeg trbuha i zdjeličnog dna oslabili.

Najbolje što možete učiniti je otići do fizioterapeuta specijaliziranog za porođaj kako bi procijenio svoju situaciju i odatle započeo vježbati, nikad prije prva 3 mjeseca.

Poznate Kegelove vježbe za oporavak zdjeličnog dna, možete ih raditi od kuće, dobro vođeni hipopresive puno će vam pomoći u oporavku vašeg tijela. Naravno, nije isto što ste imali vaginalni porod nego carski rez, a u svakom slučaju vaš fizioterapeut će vam preporučiti da napravite neke vježbe ili druge. Ono što možete učiniti od prvog dana je da ga iskoristite za lagane šetnje, to je mali napor i uživat ćete i u svom djetetu. Savršena je rutina za započinjanje postupka oporavka nakon porođaja.

3. Hidrirajte svoje tijelo

Sigurno ste se pobrinuli za svoju kožu tijekom trudnoće i to morate nastaviti činiti kako biste pomogli vašem tijelu da se oporavi. Hidrirajte ga uljem s učvršćujućim, anticelulitnim i antistrijalnim tragovima.

Ulje Kleopatre savršeno je za to, jer ne samo da hidrira, već također pomaže da vrati čvrstinu stražnjice, nogu, ruku i poprsja, da se bori protiv celulita i da poboljša tonus kože zahvaljujući uljima avokada i Argana. Sadrži vitamin E s antioksidacijskim svojstvima koja pomažu obnavljanju kože, izglađivanju i jačanju.

4. Pazite na prehranu

Ovo nije vrijeme za razmišljanje o prehrani nakon porođaja, ali trebali biste se pobrinuti za što bolji oporavak. Imajte na umu da će, ako dojite, sagorijevanje kalorija biti puno veće.

Ne zaboravite da uravnotežena prehrana uključuje:

  • Najmanje 4 obroka voća i povrća dnevno
  • Pijte najmanje 2 litre vode dnevno
  • Uključite u hranu svoju hranu bogatu vlaknima
  • Ne zaboravite na proteine
  • Izbjegavajte zlouporabu masne ribe ako dojite, jer je bogata živom
×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?