Blog

Savjeti za čišćenje kože lica

Podijelite na socijalnim mrežama

Najbolji savjet za ljepotu koji vam možemo dati je da nikada ne idete u krevet bez uklanjanja kože. Čišćenje lica važan je korak u bilo kojem ritualu ljepote, svaki dan ujutro i noću. Ako bi slikar radio na prljavom platnu, kako mislite da bi bio rezultat?

Da bi vaša koža upila sve aktivne sastojke vašeg tretmana ili vaša šminka bila besprijekorna, neophodno je da je čista i ukloni šminku.

čišćenje kože lica

A jedna od glavnih pogrešaka koje radimo je razmišljanje da ako se nismo našminkali, ne trebamo očistiti kožu.

Zašto je neophodno očistiti kožu?

Koža je najveći organ koji imamo i u kontaktu je sa zrakom, onečišćenjima, nečistoćama, znojem 24 sata na dan … zato je čišćenje neophodno da bi ona sama disala i oksigenirala, kako bi vratila svoj prirodni sjaj. Svaka je koža različita, pa bi trebali odabrati proizvod koji ćete koristiti na temelju vašeg tipa kože, masne, osjetljive, dehidrirane, kombinirane itd.

3 nepogrešiva ​​trika u čišćenju lica

Počinje očima i usnama

Ako šminkate oči i usne, ovaj je make up obično najintenzivniji. Zbog toga preporučujemo upotrebu dvofaznog uklanjača šminke koji će učinkovito ukloniti i najotporniju šminku.

Protresite bocu da pomiješate obje faze i nanesite je na pamučni jastučić ili maramicu za višekratnu upotrebu. Imajte na umu da ne biste trebali trljati, nanijeti krpu impregniranu dvofaznim sredstvom za uklanjanje šminke i nježno ukloniti šminku.

Zahvaljujući svojoj prirodnoj formulaciji s ricinusovim uljem, primijetit ćete ne samo da uklanja šminku već i da hidratizira i jača vaše trepavice.

Dvostruko čišćenje

Prvi korak dvostrukog čišćenja treba obaviti mekom micelarnom vodom. Pink Mango nježno uklanja šminku i nečistoće zahvaljujući svojim prirodnim micelama koje duboko čiste pore, reguliraju lučenje lojnica i ostavljaju kožu mirnom, hidratiziranom, svježom i zdravom.

Nakon micelarne vode, vrijeme je za gel za čišćenje. Nanesite ga na vlažnu kožu, nježno masirajući cijelo lice pokretima prema gore i prema van, formirajući laganu pjenu koju biste potom trebali isprati s puno vode.

I uvijek koristite svježu vodu koja pomaže u aktiviranju cirkulacije krvi.

Ne zaboravite na tonik

Tonik je jedan od sjajnih zaboravljenih u njezi kože, ali preporučujemo da nikada ne preskočite ovaj korak.

Ne samo da osvježava i hidratizira kožu pripremajući je za naknadni tretman, već pomaže u vraćanju pH, povećava protok krvi, zahvaljujući svom tonizirajućem učinku i pomaže u zatvaranju pora, revitalizirajući kožu i pomlađujući tkiva. Uz to, zahvaljujući svojoj teksturi i aromi, koristi i koži i osjetilima. Želite li stvarno to propustiti?


×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?