Blog

Matarrania se prilagođava europskom standardu ekološkog certificiranja COSMOS

Prirodna i organska kozmetika
Podijelite na socijalnim mrežama

Matarrania se prilagođava europskom standardu ekološkog certificiranja COSMOS


Što je organski pečat certifikata?

Pečat subjekta koji certificira jamstvo je da ovaj proizvod sadrži određeni postotak prirodnih i ekoloških sastojaka. To je jedini dokaz da je proizvod uistinu prirodan jer sastojci iz kojih je formuliran su ograničeni i visok postotak njih mora potjecati iz organskog uzgoja. Stoga nam daje sigurnost da kozmetika u svom uzgoju i obradi ne sadrži tvari iz pesticida i drugih kemijskih sredstava. Kako bi se mogao nazvati ekološkim kozmetikom, proizvod mora odobriti subjekt koji analizira podrijetlo svakog sastojka, postupke za dobivanje i preradu, pa čak i poslovne prakse kako bi utvrdio da su u skladu s utvrđenim propisima. Samo se ti proizvodi s ekološkim certifikatom mogu nazvati ekološkim, biološkim (bio) ili organskim. Svaki certifikacijski subjekt ima svoje kriterije i zahtjeve za potvrdu proizvoda kao organskog i može se znatno razlikovati od jednog do drugog. Na primjer, Organic Soil Association, koji podržava našu organsku kozmetiku, samo certificira proizvod kao organski ako je 95% njegovih sastojaka (bez vode) certificirano organsko; međutim, za Ecocert je potrebno samo 10% (bez vode).

Što je COSMOS standard?
To je standard za certificiranje koji su dogovorili glavni europski certifikatori, zajednički pečat za objedinjavanje kriterija i uspostavljanje zajedničkih propisa. Razvili su ga pet glavnih europskih tijela za certificiranje organske kozmetike: BDIH (Njemačka), Cosmebio (Francuska), Ecocert Greenlife SAS (Francuska), ICEA (Italija), Soil Association (Velika Britanija). Cilj ove nove uredbe je olakšati identifikaciju „pouzdanog“ proizvoda potrošaču, tako da bilo tko može vidjeti pečat COSMOS-a i znati da se bavi europskom kozmetikom koja je u skladu s najvišim standardima ekoloških proizvoda. Za to je zaduženo pet gore spomenutih subjekata koji certificiraju bilo koji proizvod s ovim pečatom. Možete detaljno konzultirati ove propise na web mjestu COSMOS.
Kategorije COSMOS ORGANIC – COSMOS NATURAL Unutar COSMOS standarda uspostavljene su dvije kategorije:
COSMOS ORGANIC U proizvodima koji ostanu na koži 95% sastojaka mora biti organskih, a najmanje 20% ukupnih sastojaka, uključujući vodu. U proizvodima koji se uklanjaju nakon primjene 95% sastojaka mora biti organskih, a najmanje 10% ukupnih sastojaka, uključujući vodu.
PRIRODNI KOSMOS To su proizvodi napravljeni od prirodnih sastojaka, a mogu sadržavati ili ne sadrže organske sastojke.

COSMOS i MATARRANIA je od siječnja 2020. pokrenula postupak da sva njegova kozmetika bude certificirana COSMOS ORGANIC standardom. Formule, postoci organskih sastojaka i naša posvećenost lokalnom i kvalitetnom sastojku neće se promijeniti.
Smatrali smo primjerenom izvršiti promjene jer COSMOS:
• je nezaustavljivo (certifikatori će prestati koristiti vlastiti standard)
• potrošač lako prepoznaje
• Pouzdana je, prepoznata u Europi i svijetu i sinonim za certificiranu organsku kozmetiku. Novi certifikat o certifikatu nosit će znak SOIL s riječima COSMOS ORGANIC, koji kozmetiku identificiraju kao organsku. Velika prednost u odnosu na ostale marke Pri označavanju COSMOS standard zahtijeva da se navede postotak organskih sastojaka i postotak prirodnih sastojaka TOTALNE formule. Ovo je sjajno sredstvo koje sada kao potrošači znamo kako razlikovati koliko je ekološka kozmetika. Navedimo primjer kako bismo ga razumjeli. Zamislimo kremu za lice, s 30% organskih sastojaka i 98% prirodnih sastojaka. Što to znači? To znači da je 98% sastojaka prirodnog podrijetla i 2% sintetičkog podrijetla, ali njihova je upotreba dopuštena. Ovih 2% obično se odnosi na konzervanse, regulatore pH, boje … Ova krema za lice sadržavat će 68% vode (“voda” na popisu INCI), tako da preostalih 30% dolazi iz organskog uzgoja, a ostatak ne. Njegov će sastav biti:
2% sintetički sastojak
68% vode
30% organski sastojak
Znajući to će nam također pomoći da shvatimo zašto je MATARRANIJA tako autentično prirodna. Jer ekološka kontura očiju s UKUPNIM 23% organskih sastojaka i 89% prirodnih sastojaka nije isto što i kontura očiju poput MATARRANIA, sa 100% organskim i 100% sastojcima prirodno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?