Blog

Matarrania – ekološka kozmetika

Prirodna njega za lice i tijelo
Podijelite na socijalnim mrežama

Što je organska kozmetika?
Ekološka kozmetika je ona koja koristi najviše sastojaka koji potječu iz organske poljoprivrede i stoke. Potvrđeno je od neovisnog tijela i također izbjegava uporabu sastojaka koji mogu biti štetni za zdravlje ili okoliš. Stoga je kozmetika koja poštuje okoliš, poštuje vašu kožu jer ne sadrži toksične ali prirodne proizvode i čini vas odgovornim potrošačem.  

Kako potvrđujemo da su naši proizvodi ekološki?
Neprofitno udruženje nazvano Organic Soil Association sa sjedištem u Bristolu (Ujedinjeno Kraljevstvo) i više od 40 godina u organskom certificiranju diljem Europe, ono je koje certificira čitav naš kozmetički asortiman kao Bio. To je najzahtjevniji od svih certifikata u Europi i drugi u svijetu, nakon američkog NOP-a.

Zašto se naša organska kozmetika razlikuje od ostalih?
Ne sadrži vodu, 100% sastojaka su, dakle, aktivni sastojci.
Prioritetna je uporaba lokalnih sirovina, od Km0: više od 85% njegovih sastojaka proizvedeno je iz Km0, odnosno dobiveno je manje od 100 km.
U procesu razrade slijede se predačke smjernice za dobivanje i očuvanje aktivnih načela biljaka.
Radi se o sirovoj ili RAW kozmetičkoj, tj. Njeni sastojci nisu podvrgnuti visokim temperaturama, pa sadrže najviše komponenata u svom čistom stanju i zato je njihova učinkovitost veća. On daje prioritet ne samo kvaliteti sirovina i ambalaže, već i kvaliteti života svojih radnika. To je tvrtka s izraženim socijalnim karakterom čiji cilj nije korist, nego zadovoljstvo dobro obavljenim poslom.

Matarrania kreme

Je li organska kozmetika učinkovita?
Da, jednako ili više od konvencionalnog. Organska kozmetika obično ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka. Obično ne nudi “bljeskalice” efekte, ali njegovu učinkovitost pokazuje iskustvo mnogih korisnika. Uz to, potiče urođenu sposobnost naše kože da se zaštiti i regenerira. 

Koje su prednosti organske kozmetike u usporedbi s konvencionalnom kozmetikom?
Ekološka kozmetika, jer sadrži najviše čistih prirodnih sastojaka koji se ne sintetiziraju i ne sadrže toksične ostatke u svojim sastojcima, srodni su i poštuju našu kožu. Časno je i prema ljudima koji su uključeni u proces proizvodnje, u lancu distribucije i na planeti, jer najviše sastojaka potiče iz organske poljoprivrede i stoke.

Je li organska kozmetika skuplja od konvencionalne kozmetike?
Ne, to je tema: većina kozmetike na tržištu je skuplja od organske. U parfumerijama bismo mogli staviti prosječno oko 50 eura za kremu protiv lica. MATARRANIA kozmetika može se smatrati ekonomičnom, u kvaliteti koju nudi: 100% aktivnih sastojaka, bez vode i s vrhunskim sastojcima, djevičanim i certificiranim organskim proizvodima. Uz to, naša organska kozmetika ide dugim putem i mala količina je dovoljna.

Kako čuvati kreme kako se ne bi pokvarile?
Prirodna kozmetika se ne mora prije pokvariti. Manjak vode u našim proizvodima sprječava ih da se pokvare i razviju neželjene mikroorganizme. Međutim, mjesto gdje čuvamo spremnike može uvelike utjecati na očuvanje. Da bismo održali maksimalna svojstva organske kozmetike, moramo slijediti ove jednostavne korake:
Spremnik čuvajte na izravnom suncu ili s previše vlage.
Izbjegavajte izlaganje visokim temperaturama.
Ne držite staklenke u hladnjaku, već ih izbjegavajte, primjerice, ljeti ostavljati u automobilu.
Nakon upotrebe dobro zatvorite spremnik kako biste izbjegli oksidaciju kozmetike.

×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?