Blog

Matarrania – česta pitanja

Prirodna njega za lice i tijelo
Podijelite na socijalnim mrežama

NAŠA EKOLOŠKA KOZMETIKA JEDINSTVENA JE: Zaista je prirodna

100% njezinih sastojaka certificirano je BIO
Ne sadrži vodu = 100% aktivnih sastojaka
Svi biljni ekstrakti su vlastito uzgojeni i visoko koncentrirani
Izrađuje se ručno u Teruelu (Španjolska)
0% konzervansa

Poziv kreme MATARRANIA je stvaranje zdrave, primjene na koži i planetarno prilagođene kozmetike, koristeći čiste sastojke nadahnute drevnim tradicionalnim formulama. Sve su to prednosti koje ima naš način izrade kozmetike:

Matarrania

NIZKA TEMPERATURA PROIZVODNJE + TRADICIONALNE METODE

Sirovi sastojci ili RAW (podrijetlo anglosaksonskog izraza) su oni koji nisu kuhani ili podvrgunti vrlo niskim temperaturama, tako da zadržavaju svoje hranjive tvari do maksimuma. Prilagođavanje ovog koncepta sirovoj kozmetici, ona je čiji sastojci nisu podvrgnuti visokim temperaturama pa stoga sadrži najviše sastojaka u svom čistom stanju, a samim time maksimizora njenu učinkovitost. Njena proizvodnja ne prelazi temperaturu od 40 stupnjeva, a to je način da se osigura zadržavanje svih antioksidanata, vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina u njenim sastojcima, koji pomažu hidratizirati, hraniti i revitalizirati sve tipove kože.

U MATARRANIA koristimo sljedeće RAW sastojke: sva djevičanska biljna ulja (maslinovo, bademovo, suncokretovo, sezamovo, kokosovo, šipak, lan i pšenične klice), ekstrakti povrća (neven, hipericum, pasja ruža, ružmarin, timijan, kadulja, plantaža, sedum, kamilica, arnika i lavanda). Dobivaju se hladnom maceracijom (postupak rastavljanja i omekšavanja različitih tvari), bez unosa topline. Tako sve korisne komponente biljaka prelaze netaknute u ulja, što rezultira potpuno prirodnom, vrlo čistom i vrlo učinkovitom kozmetikom. Sva hidratantna ulja MATARRANIA su RAW (kako je naznačeno na naljepnici proizvoda) jer se u pripremi ne koristi toplina. S druge strane, u balzamičnim kremama smjesa se podvrgava toplini kako bi se rastopio shea maslac te emulgirale s ostalim sastojcima, zbog čega ne dobivaju definiciju RAW.

Matarrania

“SLOW” KOZMETIKA + SASTAVI PROKSIMITETA
“Ne žurite, uživajte u užitku brige o sebi. To je vaš trenutak … I učinite to na najprirodniji mogući način, sa sastojcima iz zemlje, bliskih i sličnih vama.” Ovo je jedan od stupova filozofije MATARRANIA, kozmetike sa sporom, ali učinkovitom apsorpcijom i učinkovitim rezultatima, s čistim biljnim sirovinama, koje se ne sintetiziraju ili izoliraju u laboratorijima. Mediteranska kultura moćnih divljih aromatičnih biljaka i upotreba najoriginalnijih biljnih ulja pružit će nam ključeve za osjećaj lijepe i zdrave kože, zaista prirodne.

Ponovno prihvaćajući izraz koji se koristi u hrani, NISKO, a odnosi se na uporabu lokalnih sastojaka, MATARRANIA je usporena kozmetika iz tri razloga: U procesu razrade slijede se pretpostavke za dobivanje i očuvanje aktivnih načela biljaka: maceracija u maslinovom ulju. Sakupljamo divlje mediteranske biljke (ne uzgajamo ih). Zatim ih, kao i ranije, maceriramo maslinovim uljem 7, 21 ili 40 dana, u posudama zaštićenim od sunčeve svjetlosti, prema starim drevnim formulama. Tako smirene, u sporoj infuziji, biljke prenose svoja korisna svojstva na maslinovo ulje. Primjena naše kozmetike zahtijeva vrijeme i svijest o osobnoj njezi. Visoka koncentracija maslinovog ulja u formulacijama čini balzam MATARRANIA i ulja se polako apsorbiraju. Zahtijevaju nježnu masažu koja pomaže prodrijeti kroz našu kožu i koja nam nudi i vrijeme i svijest potrebnu da shvatimo da je to trenutak naše osobne njege, maženje, dar dobrobiti i zdravlja prirode. Ukusne, čiste i intenzivne divlje arome koje naš asortiman odaje jesu trešnja na vrhu intenzivne zaštite i njege koja je koži potrebna.   

Do 50% MATARRANIA sastojaka je 0 km, to jest, dobiveni su na manje od 300 km. Mnoga su biljna ulja, sve mediteranske divlje biljke i neka esencijalna ulja u blizini. Njihov prijevoz u naš laboratorij imao je minimalan utjecaj na okoliš, a njegova priprema podržala je poljoprivrednike i male tvrtke i zadruge koje čine važno ruralno tkivo naših zemalja. Iza gradova je seoski kraj, a sa sela se nude resursi potrebni za zadovoljavanje urbanih potreba. Poštivanje i podrška ovoj stvarnosti su nam bitni.

Matarrania

VIRGIN I ČISTI SASTOJCI + NESINTETIZIRANI
Svi sastojci MATARRANIA su čisti, izvađeni su fizičkim i nekemijskim postupcima i nisu modificirani ili sintetizirani u laboratoriju. Veliki protagonist MATARRANIA je maslinovo ulje, izvrsna organska ekstra djevica i dobiveno prvom metodom hladnog prešanja. To je prvi sok, jedini postupak koji omogućuje očuvanje svojstava ulja netaknutim. Velika količina vitamina E, esencijalnih masnih kiselina i polifenola, maslinovo ulje čini snažnim antioksidansom (zaustavlja slobodne radikale koji uzrokuju starenje kože), osim što djeluje na odličan hidratantni, zaštitni i tonik učinak na kožu. Pored toga, koristimo hladno prešana djevičanska biljna ulja. U sastavima krema koristimo nerafinirani i dezodorizirani djevičanski shea maslac kao omekšavajući element i izvrstan je zaštitnik kože. Esencijalna ulja su također čista, ekstrahiraju se destilacijom ili pritiskom, samo mehaničkim, a ne kemijskim postupcima. Daju našim organskim kozmetičkim proizvodima neponovljive, prirodne i autentične arome. Za osjetljivu kožu koja ne može podnijeti esencijalna ulja, imamo i prirodnu kozmetiku bez mirisa. A još jedan karakterističan i vrlo važan sastojak organske kozmetike s certifikatom MATARRANIA su povrtlarski principi dobiveni maceracijom svježih biljaka koje sami sakupljamo na više od 200 hektara polja i šume koje imamo certificirane organske. Ovo su naši jedinstveni i pokvareni sastojci. MATARRANIA ne koristi mineralna ulja, parafine, umjetne boje ili sintetičke parfeme.

VEGANSKA KOZMETIKA + NETESTIRANA NA ŽIVOTINJAMA + NEPLASTIČNO (0% PLASTIKA) 
Nikada nismo testirali na životinjama, pa ni krajnji proizvod niti bilo koji sastojak. Prije prezentacije proizvoda testiraju je prijatelji i suradnici. Osim toga, podržavamo tendenciju izbjegavanja sastojaka životinjskog podrijetla, zbog čega je cijeli kozmetički asortiman MATARRANIA prikladan za vegane. Svi naši spremnici izrađeni su od stakla, koje također sadrži 30% recikliranog stakla. Poklopi su napravljeni od aluminija i samo čep za ulje za tijelo i kapica za doziranje za serume lica i kapilare sadrže plastiku. Vrlo smo predana marka koja minimizira otpad i zalaže se za njegovu ponovnu upotrebu i recikliranje. Dajte našoj dragocjenoj ambalaži drugu uporabu!

Matarrania

×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?