Blog

kako izbjegavati oštećenu kosu u ljetnim mjesecima

prirodna kozmetika
Podijelite na socijalnim mrežama

Izbjegavati oštećenu kosu ljeti? Ljeto je već stiglo i nesumnjivo je omiljeno vrijeme mnogih ljudi … ali vaša koža i kosa pretjerano trpe!

Kosa postaje suha i frizura, vrhovi se razdvajaju, mogu se pojaviti plikovi peruti, vlasište spaliti … šteta može biti nepovratna ako se ne brinete dobro o njoj.

Izbjegavanje katastrofe moguće je i danas vam kažemo naše najtajnije trikove kako bi vam kosa ostala veliki udarac. “Sjetite se da jednom kada kosa bude oštećena, ne liječi sama od sebe”, kaže Rocío L. Cuesta, liječnik farmacije i osnivač tvrtke Alma Secret.

KAKO SPREČITI LJETNJE ŠTETE NA VAŠU KOSU

5 jednostavnih savjeta kako izbjeći oštećenu kosu ljeti

1. Pozdravi fen za kosu

Ostavite kosu da se osuši i nemojte koristiti fen. Toplinski alati za vašu kosu čine je dehidrirajućom i suhom, a ako joj ne možete pomoći, uvijek koristite masku u svim pranjima jer će njezina hidratantna ulja omotati i zaštititi vašu kosu od topline.

2. Zaustavite se u salonu početkom ljeta

Ako započnete ljeto s zdravom kosom i održavate rutinu kose o kojoj se često brinete, ona će mnogo bolje podnijeti svaki dan sunca i topline kojoj će biti izložena.

3. Ne perite ga svakodnevno

Znam da nitrati i klor mogu naštetiti vašoj kosi, ali svakodnevno pranje uzrokuje da vaše vlasište izgubi prirodna ulja i stimulira stvaranje sebuma. Uvijek koristite prirodni šampon bez sulfata poput Shikakai, koji čisti, smiruje, uravnotežuje, revitalizira i regenerira kosu.

4. Isperite je hladnom vodom

Sigurno već znate da hladna voda poboljšava cirkulaciju, kao što se događa i na vašem vlasištu. I ne samo to, učinit će i da vaša kosa više sjaji. Ali budite sigurni da ne morate stalno koristiti hladnu vodu, zadnja ispiranja bit će dovoljna.

5. Koristite šešir

Na moru, u planinama ili na ulici, vrlo je moderan dodatak koji će dati poseban dodir vašem izgledu i zaštititi vašu kosu. Pomoću ovih jednostavnih savjeta izbjeći ćete oštećenu kosu ljeti.

Ljeto je doba kada vašoj kosi treba „dodatno“ maženje. Ne zaboravite da je ona podložna suncu i toplini kao i koža, pa je zbog toga potrebna i vaša rutina i njega. Savjet koji ne uspijeva je koristiti masku za popravljanje kako biste je zaštitili i popravili cijelo ljeto. Možete ga koristiti u svakom pranju ostavljajući ga da djeluje nekoliko minuta ili možete i s njim na plaži. “Ekstremni popravak” s 9 biljnih ulja (Acai, Baobab, crni kumin, malina, Karite, šipak, jojoba, noćurka i bademi), hijaluronska kiselina i kompleks pšeničnih proteina i vitamina B5, E i biotin djelovat će kao tretman duboka obnova pružajući oštećenoj kosi veliku količinu hranjivih sastojaka i prirodnih dobara.

×

Bok!

Dobrodošli! Izaberite asistenta ili nas kontaktirajte na e-mail info@purpurabio.com

× Kako Vam možemo pomoći?